Gemenskap Kalmar

NYHETSBREV

FÖRENINGEN GEMENSKAP KALMAR
Hej!
Äntligen är årets första nyhetsbrev här! Du får detta nyhetsbrev för att du är en av kontakterna i Föreningen Gemenskap Kalmars nätverk. Vi hoppas att du kommer att få lite inspiration av vårt nyhetsbrev och att du kommer att dela med dig av detta till ditt nätverk! Tack för att du stödjer oss!

Föreningen Gemenskap Kalmar informerar

Som många andra så följer även vi utvecklingen och restriktionerna kring Coronaviruset /Covid-19. Vi planerade för nya aktiviteter/träffar, men väljer i dagsläget att avvakta med genomförandet av dessa. Dock fortsätter vi vår planering samt våra dialoger med våra samverkan- och samarbetspartners!

I led med att kunna erbjuda andra vägar än våra vanliga i dessa orostider, så har vi skapat en träffpunkt via Microsoft Teams. Observera att denna är fortfarande under bearbetning. Kom gärna med tips och idéer, så att vi kan vidareutveckla vår träffpunkt! Via Microsoft Teams har vi också ordnat med en kanal för våra medlemmar: Gemenskap Kalmars Vänner, men vi har även en medlemssida på vår hemsida.

Föreningen jobbar med att få ihop social verksamhet över gränserna, både sociala och kulturella, samt skapa en gemenskap där alla ska få känna sig välkomna. Vi vill nå ut med detta budskap och därför försöker vi finnas där du finns, det vill säga olika sociala medier, mejl (hej@gemenskapkalmar.se) och telefon (073-025 03 58).

Medlem(skap)

I dagarna nådde vi en milstolpe och vi har nu 1000 gilla-markeringar och över 1000 följare på vår Facebooksida. I vanliga fall hade vi så klart firat detta med en storfika för alla, men i dessa tider är det tyvärr inte lämpligt. Däremot vill vi ändå uppmärksamma detta och därför bjuder vi på medlemskapet året ut om man registrerar sig som ny medlem via vår hemsida senast 2020-04-30! Bland de som registrerar sig som ny medlem lottar vi ut en fika eller lunch för två personer hos en av våra samarbetspartners. Vinnarna meddelas tidigast 2020-05-01 per mejl. Har du missat att gilla och följa oss på Facebook är detta väl en bra anledning att direkt surfa in på vår Facebooksida och trycka på knappen? Sedan får du gärna dela sidan med dina Facebookvänner! Ju fler vi kan bli, desto bättre gemenskap kan vi skapa!

TIPS: Digitalkompis

Digitalkompis är en fantastisk möjlighet för dig som vill träffa en ny kompis online via videosamtal. För dig som är ny i Sverige kommer du snabbt och enkelt i kontakt med en etablerad svensk som du kan öva att prata svenska med. För dig som är etablerad i Sverige är det en möjlighet att lära känna en trevlig person som vill lära sig mer om sitt nya hemland och öva svenska. För att läsa mer och anmäla dig till Digitalkompis besök www.nyakompisbyran.se/digitalkompis

Integration behöver inte vara svårare än en fika, middag eller att ses över ett videosamtal online. Vi sammanför nya och etablerade svenskar för enkla och roliga möten i vardagen. Nya Kompisbyrån är en sammanslagning av Invitationsdepartementet och Kompisbyrån. Vi vill fortsätta erbjuda mänskliga möten även om vi idag avråds från att mötas i det verkliga livet. Genom Digitalkompis kan man ses, öva svenska och lära känna varandra digitalt. Att bli Digitalkompis är en möjlighet för nya och etablerade svenskar att träffas oavsett var i landet de bor.

Läs pressmeddelandet om Digitalkompis här.

Kalmarsund Pride (paraden)

Förra veckan gick Kalmarsundpride ut med ett pressmeddelande. I detta kunde vi bland annat läsa:
Även Prideparaden kommer att vara digital. Kalmarsundpride kommer bjuda in organisationer, företag och andra intresserade att medverka digitalt genom en film. Den som vill ha en sektion i paraden ska samla max 49 personer och göra en egen miniparad som filmas och skickas in till Kalmarsundpride. Praktisk information om filmen kommer finnas på vår hemsida inom kort. Bästa film/parad kommer att vinna ett fint pris.

Eftersom vi har deltagit i Prideparaden de senaste två åren med mycket glädje och gemenskap, så hoppas vi även i år att kunna delta, i denna digitala paraden. Är du nyfiken på våra idéer och vill du vara med i vår gemenskapsparad? Kontakta oss på hej@gemenskapkalmar.se!

Workshops på gång!

I skrivande stund håller vi på att planera för nya workshops hos vår samarbetspartner Kalmar konstmuseum, eftersom de workshops vi hade i höstas var mycket uppskattade och vi vill ge fler chansen att kunna delta. Inom kort hoppas vi att kunna berätta mer. Du kan redan nu anmäla ditt intresse för dessa workshops genom att mejla oss på hej@gemenskapkalmar.se.

Frivillig hos Gemenskap Kalmar

Avslutningsvis vill vi slå ett slag för möjligheten att vara volontär hos oss i Gemenskap Kalmar. Vill du bidra med din tid hos Gemenskap Kalmar? Du är välkommen att delta i vår gemenskap, samtidigt som du gör en enkel, men värdefull insats för en medmänniska! Det är du som bestämmer när, med vad och hur mycket du vill bidra! Här kan du läsa mer!

Var rädd om dig och dina medmänniskor - Vi hörs snart!
facebook instagram twitter youtube linkedin